EEN CRÈME ONDER DE €5,- DIE MIJN VOCHTBALANS HEEFT HERSTELD | Cetomacrogol-vetcrème 20%

Vetcreme

Wie mij volgt weet waarschijnlijk dat ik fan ben van Clinique Moisture Surge Intense en de Embryolisse crème. Beide enorm fijn, alleen er is één probleem die ik graag aangepakt zie en dat is: dat de vochtbalans van mijn huid herstelt wordt. Toen was daar de Cetomacrogol-vetcrème met 20% vaseline. Gewoon te koop, voor letterlijk een spotprijs, bij de Apotheek. Dus heb jij een droge huid? Lees dan snel verder!

Dure crèmes met allerlei toegevoegde ingrediënten die goed zijn voor de huid. Wanneer dit in een pot zit, raken deze goede stoffen snel verloren en buiten dat gelaten betaal je ook meteen de hoofdprijs. Nu wil ik niet zeggen dat geen van deze crèmes niet goed zijn. Er zitten genoeg crèmes tussen die voldoende hun werk doen en wel fijn zijn afhankelijk van het probleem dat jij graag aan wilt pakken.

Het probleem dat ik aan wil pakken is: de vochtbalans in mijn huid herstellen.

Maar… waarom dan met vaseline?

Vaseline is dé kampioen als het aankomt op vocht inbrengen. Ideaal bij een droge huid! Vaseline legt namelijk een laagje op de huid, waardoor vocht niet kan ontsnappen en de huid beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

Waarom het ingrediënt in bijna geen crème is toegevoegd, is omdat het een plakkerig gevoel achterlaat én je er enorm van gaat glimmen. Het is daarom ook af te raden om het in de ochtend te gebruiken.

‘Waarom dan geen pure vaseline op je gezicht smeren?’ vraag je je wellicht af. Vaseline is dus zo hydraterend, dat je huid té gehydrateerd kan worden. Tsja!

In gebruik

Zelf gebruik ik deze crème altijd in de avond na het reinigen van mijn gezicht. In de ochtend gebruik ik als reiniging een toner om mijn gezicht wat op te frissen. Daarna breng ik een serum aan met niacinamide.

De crème is erg dik van structuur maar smeert gemakkelijk uit. De geur is onaangenaam, maar dat komt omdat het product heel minimaal is aan ingrediënten.

Kijktip: check deze aflevering eens van de Rekenkamer, waar zij uitrekenen wat een basiscrème nou eigenlijk kost.

Vetcreme

Samenstelling kan per merk iets variëren.

Ik ben echt super enthousiast over deze vetcrème! Mijn foundation zit een stuk mooier (hecht zich altijd aan de droge plekken op de huid – dat na gebruik van deze crème dus verbeterd is) en mijn huid voelt gewoon fijn aan.

Waar te koop

Gewoon bij de Apotheek. Zonder recept.

De prijs en het merk zal qua apotheek een beetje verschillen. Bij mijn Apotheek betaal ik €2,67 voor een tube van 100ml. Een tube! Dat betekent dus dat de ingrediënten ook beter intact blijven. Vraag gewoon naar een ‘Cetomacrogol-vetcrème met 20% vaseline’. Wanneer je een extreem droge huid hebt is er ook een variant met 50% vaseline.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  Bloglovin |  Instagram | Facebook | YouTube

Share:

3 Reacties

 1. 27 december 2016 / 22:49

  Thank you, ik bedoel: THANK YOU!

  Ik ga dit zeker kopen en proberen.

  • Shiralee
   Auteur
   1 januari 2017 / 09:40

   Ja hè WAUW! Hoop dat het net zo goed voor jou werkt als bij mij 🙂 let me know!!

 2. Lisette kolen
  17 januari 2021 / 12:02

  Werkt echt super , ik had wat eceem in mijn gezicht en jeuk , kreeg dit van mijn huisarts en binnen 2 dagen en ze waren weg en als ik nu gebruik ik het dagelijks…..ik wil niets anders meer…….voelt ook prettig .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me