Van budget meisje naar luxe paardje

Van budget meisje naar luxe paardje

Ja, ik geef het toe, ik ben geen budget meisje meer en ondanks het feit dat ik enorm goed af weet wat een placebo effect is en dit ook meerdere malen heb beleefd. Maar nee, ik ben geen budget meisje meer. Wat ik ook weet is dat ik het goed heb en veel mensen het zich niet kunnen veroorloven (even een side note: ik drink/feest/rook niet > daar kan je echt veel geld mee sparen (des te meer excuus om make-up en kleding te kopen, haha)).

Hoewel ik vroeger echt heel erg van het “Oh, dat kan je ook op eBay of AliExpress” (voor kleding enz.) kopen was, is dat eigenlijk totaal omgeslagen na het behalen van mijn rijbewijs. Ik had mijn rijbewijs en dit volledig betaald,dus ik dacht dat ik nu wel lekker wat geld uit kon geven aan de dingen die ik leuk vond, haha. Dit is helaas nooit meer over gaan waaien! Maar… hoe kan het nou zo drastisch omgeslagen zijn, van budget meisje naar luxe paardje?!

budgetluxepaardv2_002

Het is best gevaarlijk hoor, een luxe product kopen dat écht goed werkt. Dit word een verslaving. Maar waarom geeft dat budget product, dat misschien net zo of net iets minder goed is, niet dat gevoel? Marketing en communicatie. Budget producten worden minder tot niet gepromoot en hebben vaak een cheap ass verpakking. We weten dit allemaal en nog koop ik steeds meer luxe producten. Het is eigenlijk best wel ziek want door deze marketing en communicatie krijg ik als het ware ook meer voldoening en een gevoel dat ik mijzelf nu echt hebt verwend. Met een budget product heb ik dat niet (zo snel), want ah, het was maar een paar euro’s en de verpakking en het logo zien er toch allemaal niet zo fascinerend uit.

Maar waarom blijf ik dan luxe producten kopen? Omdat het mij dat goede gevoel geeft (en het is eigenlijk te gek voor woorden). Wat wél heel erg het geval is met luxe producten is dat ik veel minder vaak een miskoop heb omdat voordat ik iets koop ook écht zeker ben van mijn koop. Goedkoop kan ook duurkoop zijn. Tsja, ieder zijn ding.

budgetluxepaardv2_003

Iets waar ik niet op zal bezuinigen: Waar ik wel met volle 100% achter sta is dat foundations echt zijn geld waar zijn. Wat een ramp is dit om bij de Nederlandse drogist te kopen zeg. Het aanbod in kleur is echt om te huilen. Verder zou ik niet weten waarom ik geen producten bij de drogist zou halen, maar toch kijk ik liever bij Douglas of Sephora. Oops!

Iets waar ik wél op zal bezuinigen: Oh ja, ik ben ook nog geen betere poeder tegengekomen dan de Essence’ All-About-Matt poeder en vind deze stiekem ook nog beter dan mijn Mac Blot Powder pressed. Dat mag ook wel eens gezegd worden! Daarom wordt dit product ook wel voor mij een echte budget topper genoemd. Dit gezegd te hebben wil ik nog wel een keer, voor die ene keer, de Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder kopen. Dit schijnt het Photoshop effect aan jouw huid te moeten geven. Hey, wie niet waagt wie niet wint! 😉

Het is maar waar ieder zijn geld aan wilt uitgeven en wat het beste voor jou werkt.

Ben jij meer een budget meisje, een beetje van allebei, of een luxe paardje?

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

 

 

Share:

17 Reacties

 1. 15 februari 2016 / 08:27

  Leuk om te lezen, mij maakt het niet uit of het goedkoop is of niet. Als ik het maar fijn en mooi vind! 🙂 Ik heb wel Too Faced ofzo, maar net zo goed Essence, ELF en Catrice!

 2. 15 februari 2016 / 09:57

  Erg leuk artikel. Ik ben ook een keer omgeslagen. Eerst kon ik het me gewoon niet veroorloven, maar sinds ik dat wel kan doe ik het ook graag. Al blijf ik het testen van budget producten ook niet verkeerd vinden.

 3. 15 februari 2016 / 10:23

  Ik begin ook steeds meer naar luxepaardje te neigen. Er zitten echt wel fijne budget producten tussen maar lang niet alle budget producten werken even goed als een luxere.

 4. 15 februari 2016 / 10:48

  Fijn artikel en ik herken het wel moet ik zeggen!

 5. 15 februari 2016 / 11:21

  Leuk om te lezen! Gelukkig ben ik nog niet verslaafd aan dure make-up en dat wil ik graag zo houden. Ik heb het geld er momenteel niet voor en ik ga liever op vakantie haha.

 6. 15 februari 2016 / 11:53

  Ik ben meer een budgetmeisje, ik denk omdat het komt doordat ik nog geen duurdere producten heb gekocht. Misschien als ik eenmaal duurde producten heb gekocht, dat ik niet meer zonder kan.
  Liefs,
  Elles

 7. 15 februari 2016 / 16:50

  Ik heb budget en high end. Het is maar net of het fijn is ja of nee , want bij high end zijn er net zo producten die niet fijn zijn als bij budget merken

 8. 15 februari 2016 / 19:02

  Wat leuk om te lezen! Ik ben altijd al verslaafd aan makeup geweest.. Ik was vroeger ook heel erg van het budget.. Maar ik ga ook steeds meer naar duurder

 9. 15 februari 2016 / 20:02

  Ik denk dat ik een beetje van allebei ben, sommige producten koop ik gewoon trouw bij de drogist. Maar ik kom steeds meer in het wereldje van makeup en merk dat sommige duurdere merken ook soms wel beter zijn! -x-

 10. 15 februari 2016 / 21:10

  Same here! Waar ik vroeg alles los en vast kocht in de Kruidvat spaar ik nu liever voor meerdere luxe make-up. Vooral merken die je niet gemakkelijk hier kan krijgen!

 11. 18 februari 2016 / 10:46

  Ik ga ook steeds meer naar de duurdere merken haha

 12. 18 februari 2016 / 13:53

  Hier puur budget omdat ik ook niet veel te besteden heb. Al zou ik ook geen dure dingen kopen als ik wel meer geld had. Besteed het dan liever aan iets anders.

 13. 18 februari 2016 / 15:58

  Leuk om te lezen! Ik heb veel producten, veel budget en sommige ook inderdaad high end. Toch vind ik het fijn om van alles wat te hebben. Toch snap ik wel dat high end fijn is, de pigment is vaak echt top!

 14. 19 februari 2016 / 15:50

  Ah super leuk artikel! Ik koop een aantal producten van budget merken, en een aantal van luxe. Ik vind vooral oogschaduws van luxe merken echt veel en veel beter.

 15. 22 februari 2016 / 17:04

  Ik ben het helemaal met je eens. Voor sommige dingen leg ik graag meer geld neer zoals foundation, maar voor andere dingen liever niet als een budgetmerk hetzelfde effect geeft of zelfs nog beter is.

 16. 27 februari 2016 / 21:45

  Voor wat betreft make up ben ik ook echt een luxepaardje! Ik heb een paar budget make up producten die goed zijn, maar verder koop ik alles bij douglas

 17. 15 maart 2016 / 11:51

  Ik wilde net gaan reageren: wacht maar tot dat je de Laura Mercier Trancelucent powder probeert. Het is echt een game changer! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me