Een anti-transpirant tegen overmatige transpiratie…

Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick

Fashion statements is wat ik maak met mijn overmatige transpiratie. Hoe moeilijk kan het zijn om een leuk shirtje of jurkje te dragen zonder dat je hierin de watervallen van Shiralee kunt bewonderen… Ik test de Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick van Odorex.

Hoewel menig beautyland een aantal maanden geleden overspoelt werd met deze wonderlijke Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect was ik nieuwsgierig. Het klinkt als muziek in mijn oren als je niet gaat zweten van een product. Maar hoewel menig beautyland niet met het probleem loopt waar ik mee loop is het moeilijk aan te nemen wat nou wél en wat nou níet werkt.

Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick

Na een aantal maanden (2 om precies te zijn, daarna was hij op) de Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect te hebben getest geef ik mijn mening vanuit mijn perspectief, een persoon die écht overmatig transpireert. En geloof me, ik heb van alles geprobeerd. Tot Odorex Dry Depper naar doktorsrecept. Niks werkt. Ik ben trouwens ook niet van plan om Botox in mijn oksels te laten spuiten, zodat je zweetklieren verstopt raken. Ah-ah. Dat kan nooit goed zijn als je het mij vraagt…

Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick

Ingrediënten

Het hoofdingrediënt is Aqua – water. Propylene glycol is een bevochtigingsmiddel, ik gok (met de nadruk op gok, ik ben geen expert!) dat dit het ingrediënt is waar de gel op gebasseerd is. Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY moet het overmatig zweten tegengaan. Er is vaak beweert dat dit borstkanker veroorzaakt, echter volgens nader onderzoek is niet niet bewezen. Er bevindt zich namelijk net zoveel aluminium in de borsten van een vrouw die géén aluminium gebruiken dan vrouwen die dit wél gebruiken. Cycopentasiloxane wordt vaak gebruikt als oplosmiddel. Alcohol, een ingrediënt dat opdroogt en wat ik normaal gesproken ook vermijdt. In een deodorant (lees: anti-transpirant) lijkt het mij een vrij logisch ingrediënt om toe te voegen om zweet tegen te gaan of in ieder geval ‘op te drogen’. Dimethicone is een silicone dat vaak wordt gebruikt als verzachtend middel. Trisiloxane is vergelijkbaar met de werking van dimethicone. Parfum is de geur die eraan is toegevoegd. De geur die erin zit kwam mij aardig bekent voor… het is als een Zwitsal voor onder je oksels.

Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick

Wederom houdt dit product mij ook niet geheel droog, integendeel. Zelf geur ik niet mits ik gebruik maak van een goede anti-transpirant, maar ik transpireer onwijs veel. Zelfs door mijn kleding…

Ik had gehoopt dat deze anti-transpirant deze onzekerheid weg zou halen, dat heeft het helaas niet. Hier kan ik lang of kort over zijn, maar als je niet overmatig transpireert zal deze anti-transpirant prima zijn, maar then again: waarom €5,99 uitgeven aan iets waar je eigenlijk geen last van hebt?

Odorex Anti-Transpirant Ultra Protect Cleargel Stick

Helaas, ook de Odorex Ultra Protect clear gel deed het niet voor mij. Het product laat geen witte strepen achter, dat is een plus. Maar het product doet, voor mij, niet wat het beloofd. Bovendien vond ik ook dat het product vrij snel op was. Met een Lady Speed Stick doe ik een aantal maanden langer dan de Odorex Ultra Protect, die met twee maanden al leeg was.

Het product heb ik voor €5,99 gekocht bij Etos.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

8 Reacties

 1. 13 oktober 2016 / 08:46

  Mmmm ik zweet niet overmatig, maar wel snel en dat is zo vervelend! Heb je die van Rexona (maximum nog iets) al eens geprobeerd? Ik gebruik nu de active deodorant van The Body Shop en ik denk dat ie voor jou ook niet voldoende zal zijn, maar ik ben aardig tevreden!

 2. 13 oktober 2016 / 09:48

  Ik heb die depper hiervan. En ik zweet niet echt overmatig maar als ik dit gebruik zweet ik gewoon helemaal niet meer. Dus dat vind ik prima xD

 3. 13 oktober 2016 / 10:17

  Jeetje wat vervelend dat deze niet werkt.. Stom dat een product dingen beloofd maar het dan niet nakomen.

 4. 13 oktober 2016 / 15:01

  Oderex is een fijn merk, heb wel een aantal producten die wel goed werken. Jammer dat dit niet werkt.

 5. 13 oktober 2016 / 15:36

  Oh ik baal zo dat dit niet voor jou geholpen heeft, ook omdat het fijn zou zijn dat dit de oplossing voor je zou zijn als dat ik ook overmatig transpireer. Ook ik transpireer zo erg dat ik me ooit afvraag waar het vandaan komt! Ik heb wel wat kleine dingen gevonden wat bij mij geholpen heeft: minder stress (1 seconde stress en ik zweet als een otter), eten vermijden waar ik niet tegen kan (ik heb sowieso lactose intolerantie, maar ze hebben ook ontdekt dat ik mestcel activatie heb > allergieën, welke weten ze nog niet, maar ik kan zelf wel gokken als ik iets eet en dan een aanval krijg haha), meer sporten (net alsof ik dan alle afvalstoffen er vast uitsport in plaats van door de dag heen het er uitzweet op momenten dat je het liever niet hebt) etc! Het zijn geen wondermiddelen, maar voor mij heeft het wel geholpen dat het sinds dien minder is! Je zou misschien kunnen proberen, het is maar een idee hoor haha, maar ik ben zelf meer voor het reguliere, maar met zo iets zou je ook het alternatieve kunnen proberen. Natuurartsen beweren namelijk dat je dus vet haar, acne en gaat transpireren doordat je een te veel van een bepaalde stof in je lichaam hebt, iets waar je eigenlijk overgevoelig voor bent. Je bent dan misschien niet overgevoelig/allergisch als in dat je klachten krijgt en ziek wordt, maar wel dat je dus zo iets krijgt als overmatig transpireren. En eigenlijk ook een beetje dat uiteindelijk de organen soort van overbelast raken en daarbij is je huid je grootste orgaan en het is logisch dat het er ergens uit moet, dus dan maar via de huid! Het is bijvoorbeeld ook niet bewezen dat voeding en acne een verband hebben, maar natuurartsen beweren dat als je allergisch/overgevoelig bent voor een bepaalde stof je dus acne krijgt. Als ik chocolade eet > sta ik vol acne, eet ik geen chocolade > geen acne en ik kan dus ook absoluut niet tegen chocolade! Dus misschien is het een idee om bij het velthuis kliniek (daar doen ze dat geloof ik) je bloed te laten onderzoeken op overgevoeligheden. Misschien uit het bij jou niet in acne, maar in overmatig transpireren? 🙂 en btw: de roller DEO van sanex (dermo sensitive) werkt tot nu toe nog het aller beste bij mij als ik een dikke laag eronder smeer en met geduld het overal goed opsmeer, want ik vergat wel ooit is een plekje en sinds ik het er echt goed onder smeer is het ook verbetert!

  PS: je nieuwe blog naam is heel leuk!

  • Shiralee
   Auteur
   13 oktober 2016 / 15:55

   Oh wauw wat een hoop tips! De laatste tijd sport ik eigenlijk bijna niet dus dat is ook een goede om beter op te letten! Wat een informatieve reactie, super leuk! Ook eens de moeite waard om zo’n kliniek te gaan bezoeken dan. Ik ga alles even nalopen, dankjewel! En als mijn huidige deodorant opraakt maar eens de sanex gaan proberen. 😉 Wel vervelend dat je van chocola acne krijgt zeg! Thanks ben ook echt super blij met mn nieuwe blog naam hihi!

   • 14 oktober 2016 / 15:31

    Ik ben blij dat je iets aan de tips hebt! Ik zat nog na te lezen wat ik nou gezegd had. Ik was gisteren moe, dus ik dacht misschien vergeet ik nog iets en dat is zo. Ik was vergeten te zeggen dat als je eventueel aan de anticonceptiepil bent. Ik slik heel vaak de pil door, ik menstureer maar zo iets van 4 keer per jaar denk ik. Alleen ik kwam erachter dat ik dus én vol acne sta als ik de pil continu doorslik (ook een schoonheidsspecialiste heeft beaamd dat zij dit ook had) én dat ik meer lijk te transpireren. Net alsof als ik even ongesteld ben geweest dat er weer een “reset” plaatsgevonden heeft en ik dan weer zo’n 2 maanden minder zweet! (natuurlijk ook als ik meer sport, oplet met voeding etc, maar dit helpt ook heel erg!). Die tip moest ik ook nog even delen, ook een belangrijke haha!
    Ieder geval succes, hopelijk helpt dit bij jou ook om het te verminderen!

    PS: Zo’n kliniek is vaak voor acne dus, maar velthuis kliniek doet meer dan alleen acne verminderen zo ver ik weet, maar je zou ook nog altijd kunnen proberen om de imupro test te laten doen (bij Pro Health). Dat is een igG test > niet bewezen door de wetenschap dat dit helpt. De wetenschap zegt zelfs dat igG voor staat als in “je hebt ooit dat product binnengekregen” / “je bent ooit in aanraking gekomen met dit product” dus als in: je eet vandaag een ei en dan doe je zo’n test en dan zegt die: je bent overgevoelig voor ei, maar een vriendin van mij heeft dit gedaan. Ze kreeg toen een lijstje waar ze “overgevoelig” voor zou zijn volgens die test en ze heeft sindsdien geen buikpijn meer. Ik ben heel erg voor de wetenschap, maar ik vind het ook wat waard als mensen ervaring ergens mee hebben en dat het echt gewerkt heeft! Dus als het velthuis kliniek ofzo iets het niet zou kunnen doen of niks mee kan, is dat ook nog een optie! Nu heb ik denk ik alle informatie gedeeld hahaha!

 6. 15 oktober 2016 / 22:18

  Wat jammer dat dit product ook niet voor je werkt! Ik kan wel tips qua deodorants geven, maar waarschijnlijk heb je alles al geprobeerd. Eén tip dan, No Sweat van The OHM Collection belooft een hoop! Misschien is dat iets? Ik heb deze deodorant overigens ook getest, ik vond hem erg fijn, maar ik zweet iets minder dan jij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me