Altijd de perfecte rijst

Rijst koken

Na het lezen van deze titel en het bekijken van deze foto’s zal je je vast afvragen of dit nou een blogpost is die je leven gaat redden, waarop ik natuurlijk volmondig JA! roep. Maar echt, je wilt niet weten hoe vaak ik van mensen hoor dat hun rijst nooit goed genoeg is. Hoe suf en kort deze blogpost ook is, voor mij is dit een echte life saver. Mijn rijst is namelijk nooit meer mislukt.

Rijst koken

1. Zorg dat je een pan en een kop bij de hand hebt. Doe de rijst in de kop en gooi dit vervolgens in de pan.
2. Pak diezelfde kop en vul deze met wat meer water dan rijst, voeg dit vervolgens toe aan de pan. Doe vervolgens wat zout erbij.
3. Zet de pan op je laagste pit. Zodra het water kookt zet je het gas op het laagst en laat je dit 10 minuten koken/stomen. Na 10 minuten kan je de rijst uit doen en voila, hier is jouw perfecte rijst!

Dus: afhankelijk van de hoeveelheid rijst die je in de pan doet, doe je iets meer water bij.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:

4 Reacties

  1. 13 juli 2015 / 10:32

    Leuk artikel! Mijn moeder doet het ook altijd op deze manier. Ik doe eigenlijk altijd maar wat, haha! Ga het onthouden.

  2. 13 juli 2015 / 13:40

    Leuk en handig om te weten. Ik maak rijst eigenlijk alleen volgens een Turks recept en dit gaat nu gelukkig goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me