3 ways to wear a braid

Braid in a braid

Soms weet je gewoon niet wat je met je haar aan moet en een vlecht vind je wel leuk maar net even te standaard. Ik heb 3 hele simpele haarstijlen voor je die ik zelf ook regelmatig draag door middel van deze standaard vlecht. Alles wat je nodig hebt is een haarborstel, 2 haarelastiekjes en 1 bobbypin.

3 ways to wear a braid

Bij de eerste haarstijl hoef je alleen je haar aan de bovenkant van je haarlijn bij elkaar te pakken en vervolgens in drie gelijke stukken verdelen om zo een vlecht te maken. Voor variatie kan je natuurlijk het bovenste stuk ook nog invlechten maar laten we het vandaag simpel houden!

Ponytail braid

De paardenstaart vlecht! Ik ben echt gek op een hoge paardenstaart en soms wil ik dit variëren met een leuke vlecht. Je kan ook een vissengraatvlecht maken, ik zal hier in de toekomst nog wel een aparte tutorial voor maken!
De bedoeling bij deze haarstijl is dat je een hoge paardenstaart maakt en vervolgens een klein plukje pakt en dit om je elastiekje draait zoals uitgebeeld op de foto boven. Schuif dit vast met een bobbypin.
Verdeel je haar vervolgens in drie gelijke stukken en vlecht tot waar je de vlecht wilt hebben! Maak dit vervolgens weer vast met een elastiekje en voila!

Braid in braid

De derde haarstijl is een vlecht in een vlecht. Kam je haar in een zijscheiding, pak een plukje haar zoals rechtsboven op de foto en vlecht deze. Maak het even vast met het elastiekje. Pak vervolgens de rest van je haar en verdeel dit ook weer in gelijke stukken incl. het aparte plukje wat je net hebt gevlecht en vlecht dit weer in elkaar (volg je me nog? haha).

Ik hoop dat jullie mijn haarstijlen leuk vinden! Hoe draag jij je haar het liefst?

Share:

15 Reacties

 1. 11 mei 2015 / 09:15

  Wat mooi! Die laatste doe ik ook wel eens, ziet er zo leuk uit.

 2. 11 mei 2015 / 10:13

  Wat een mooie foto’s! Ik moet ook weer eens iets doen met mijn haar, een vlecht heb ik al lang niet meer geprobeerd!

 3. 11 mei 2015 / 16:28

  Leuk artikel! Ik draag mijn haar best vaak op de tweede en derde manier als ik het in een vlecht doe, vooral de derde vind ik heel mooi!

 4. 11 mei 2015 / 16:35

  Drie leuke ideetjes! Als ik dit soort dingen zie, begin ik mijn lange lokken wel te missen hoor!

 5. 11 mei 2015 / 21:04

  Ik vind de hoge vlecht heel leuk, het staat je heel vlot.

 6. 11 mei 2015 / 22:59

  Die laatste is leuk! Wat heb je ook mooi haar 🙂

 7. 12 mei 2015 / 07:25

  Ah, wat een leuke ideetjes! Vooral die laatste haarstijl vind ik tof, lekker nonchalant. Daar houd ik wel van. Leuk!

 8. 12 mei 2015 / 21:50

  Super tof! Die laatste vind ik wel erg leuk 🙂 Voor mijn werk moet ik mijn haar vast doen, dus dan in dat geval zijn deze vlechten erg leuk.

 9. 13 mei 2015 / 12:08

  Leuk artikel! Helaas is mijn haar nog iets te kort voor een echt mooie vlecht.

 10. 13 mei 2015 / 15:30

  De laatste vind ik heel mooi, zo’n romantische vlecht

 11. 13 mei 2015 / 15:59

  Mooie vlechten heb je gemaakt. Ik vind die met zijscheiding het leukst!

 12. Anne-Marèl
  13 mei 2015 / 22:19

  Staat mooi. Ik kan helaas niet zoveel met mijn haar maar als je dik haar hebt is dat wel gaaf en origineel 🙂

 13. 30 mei 2015 / 15:05

  heel leuk, ze staan je zo goed! En wat is je haar glanzend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me