Vegetarische lasagne

RECEPT | Vegetarische lasagne met bechamelsaus

Vandaag deel ik met jullie een van mijn lievelingsgerechten namelijk: Vegetarische lasagne. Voorheen at ik dit graag met gehakt maar door dit recept ben ik daar eigenlijk volledig van afgezien. Heb ik jullie al een beetje nieuwsgierig gemaakt? Lees snel verder voor het recept en instructies!

Ingrediënten:
– 3 ui, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, geperst
– 1 laurierblad
– 1 aubergine
– 1 1/2 kopje diepvries sperziebonen
– 3 kleuren paprikamix, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 3 blik tomaat op sap
– 3 kleine blikjes tomatenpuree
– 1 el paprikapoeder
– 1 1/2 tl basilicum
– 1 1/2 tl tijm
– 1 1/2 tl oregano
– 1 1/2 tl chilipoeder
– zout
– geraspte kaas
– 1 pak lasagne bladeren

Bechamelsaus:
– 80 g roomboter
– 55 g bloem
– 750 ml melk
– 1 laurierblad
– nootmuskaat
– zout

Vegetarische lasagne

1) Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Ik voeg op dit punt meestal ook het laurierblaadje toe.
2) Doe 1 blikje tomatenpuree erbij samen met de paprikapoeder. Goed omroeren!
3) Sperziebonen erbij… even omroeren en laten meebakken.
4) Tijd om alle overige groenten erbij te gooien (paprika’s, courgette, aubergine)!

Vegetarische lasagne

5) Doe alle blik tomaat er bij en laat dit opkoken.
6) Voeg alle overige kruiden toe; basilicum, tijm, oregano, chilipoeder en zout. Je kan dit natuurlijk opbouwen naar smaak. Goed omroeren, laat de groenten beetgaar koken (het moet tenslotte nog in de oven!) en voeg de overige blikken tomatenpuree toe.
7) Verwarm de oven voor volgens de verpakking om de lasagne bladeren.
8) Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een andere pan.

Vegetarische lasagne

9) Zet het vuur op het laagst en roer de bloem er doorheen. Wanneer dit gebonden is voeg en roer je beetje bij beetje melk bij. Je moet zorgen dat de saus dik blijft, dit doe je door continu te blijven roeren. Het beste is met een garde zodat er geen stukjes in blijven.
10) Ondertussen doe je de het laurierblad samen met de nootmuskaat erbij en een snufje zout. Doe nootmuskaat vooral naar smaak, ik gooi er namelijk écht veel van in want ik ben er dol op, haha!
11) Laat het goed mengen en blijf zo’n beetje roeren tot je denkt dat de saus dik genoeg is.
12) Wanneer de groenten beetgaar zijn en je bechamelsaus klaar is vet je de ovenschaal in met roomboter en doe je een klein laagje rode saus er in. Hierboven verdeel je een beetje bechamelsaus. Leg nu de lasagne bladeren in de ovenschaal.
Leg nu weer een laag rode saus boven de lasagne bladeren met daarboven weer een laagje bechamelsaus én daarboven op lasagne bladeren. Herhaal dit tot je ovenschaal vol zit of tot je geen bladeren meer over hebt.
13) Belangrijk: Sluit niet af met een laag bladeren, dit kan verbranden en hard worden. Zorg er dus voor dat je altijd af sluit met een laag rode saus met daarboven op de bechamelsaus. Wanner dit klaar is verdeel je de geraspte kaas erover en zet je het in de oven volgens de verpakking van de bladeren!

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

  • Reply Esmée Sophie 28 mei 2015 at 10:06

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten, dus dit wil ik zeker eens gaan proberen! x
    Esmée Sophie onlangs geplaatst…My Backpack (For Vietnam)My Profile

  • Reply Nesrin 28 mei 2015 at 10:16

    Klinkt goed. Wow je maakt de bechamelsaus gewoon zelf?

    Mijn man is gek op lasagne en helaas komt dan alles uit pakjes en zakjes.
    Nesrin onlangs geplaatst…My new best UGLY friend…My Profile

    • Reply Shiralee 28 mei 2015 at 10:18

      Ah ja dat blijft op een of andere manier toch niet ‘echt’ smaken. Ja en het is echt heel simpel eigenlijk, alleen veel roeren tot je een dikke saus hebt haha!

  • Reply Elbrich 28 mei 2015 at 14:09

    Het water loopt me al een beetje in de mond.

  • Reply Beauty& gezondheid 28 mei 2015 at 15:02

    Dat ziet er heel goed uit! Krijg er gelijk honger van, zeker eens dit recept uitproberen.
    Beauty& gezondheid onlangs geplaatst…It’s a wrap – Gezonde wrap receptMy Profile

  • Reply diana 28 mei 2015 at 17:52

    oooh dat ziet er lekker uit zeg! ik ga deze even opslaan, want ik wil eigenlijk al weken een keer zelf lasagne maken, maar t komt er steeds niet van. ik ga er zelf alleen wel iets van vlees bij doen.
    diana onlangs geplaatst…Verblijfplaats in Curaçao.My Profile

  • Reply kim 28 mei 2015 at 20:50

    Jaa, perfect voor mij! Dit ga ik onthouden en dus even opslaan.. Bedankt! <3 Het ziet er heerlijk uit!
    kim onlangs geplaatst…De Skincare TAGMy Profile

  • Reply Iris Larisa 29 mei 2015 at 10:48

    Ziet er mega lekker uit! X
    Iris Larisa onlangs geplaatst…Zoeva Rose Golden Luxury SetMy Profile

  • Reply Floor 29 mei 2015 at 18:37

    Oeh klinkt lekker! Ik krijg altijd alleen hele erge buikpijn na het eten van lasagne, misschien deze variant eens proberen 🙂
    Floor onlangs geplaatst…Outfit | Leger en LeerMy Profile

  • Reply Lilia | NAPPY HAIRZ 29 mei 2015 at 22:18

    Lijkt me een erg lekker recept! xo
    Lilia | NAPPY HAIRZ onlangs geplaatst…OUTFIT RECAP | MAY 2015My Profile

  • Reply Claudia 30 mei 2015 at 00:16

    Ooooh ja dit klinkt goed!
    Claudia onlangs geplaatst…3 x outfits van de Primark HasseltMy Profile

  • Reply Dina 30 mei 2015 at 08:44

    Aaaah zo heerlijk, ik ben echt dol op lasagne. Ik zou het denk ik iedere dag wel kunnen eten.
    Dina onlangs geplaatst…De dingen die mij blij maakten | 8My Profile

  • Reply Jolien 31 mei 2015 at 11:11

    Ziet er erg lekker uit!

  • Reply Anne-Marèl 1 juni 2015 at 14:48

    Klinkt heerlijk 🙂

    • Reply Shiralee 1 juni 2015 at 16:53

      Het is ook echt heerlijk! haha

    Leave a Reply