Vegan lasagne met bechamelsaus

Vandaag deel ik met jullie een van mijn lievelingsgerechten namelijk: Vegan lasagne. Mét vegan kaas en bechamelsaus.

Ingrediënten voor 6 personen:
– 3 ui, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, geperst
– 1 laurierblad
– 1 aubergine
– 1 1/2 kopje diepvries sperziebonen
– 3 kleuren paprikamix, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 3 blik tomaat op sap
– 3 kleine blikjes tomatenpuree
– 1 el paprikapoeder
– 1 1/2 tl basilicum
– 1 1/2 tl tijm
– 1 1/2 tl oregano
– 1 1/2 tl chilipoeder
– zout
– vegan gerastpe kaas
– 1 pak lasagne bladeren

Bechamelsaus:
– zonnebloemolie of vegan margarine
– 55 g bloem
– 750 ml plantaardige melk
– 1 laurierblad
– nootmuskaat
– zout

Bereidingswijze

1. Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Ik voeg op dit punt meestal ook het laurierblaadje toe.
2. Doe 1 blikje tomatenpuree erbij samen met de paprikapoeder. Goed omroeren!
3. Sperziebonen erbij… even omroeren en laten meebakken.
4. Tijd om alle overige groenten erbij te gooien (paprika’s, courgette, aubergine)!
5. Doe alle blik tomaat er bij en laat dit opkoken.
6. Voeg alle overige kruiden toe; basilicum, tijm, oregano, chilipoeder en zout. Je kan dit natuurlijk opbouwen naar smaak. Goed omroeren, laat de groenten beetgaar koken (het moet tenslotte nog in de oven!) en voeg de overige blikken tomatenpuree toe.
7. Verwarm de oven voor volgens de verpakking om de lasagne bladeren.
8. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de vegan margarine of warm de olie in een andere pan.
9. Zet het vuur op het laagst en roer de bloem er doorheen. Wanneer dit gebonden is voeg en roer je beetje bij beetje melk bij. Je moet zorgen dat de saus dik blijft, dit doe je door continu te blijven roeren. Het beste is met een garde zodat er geen stukjes in blijven.
10. Ondertussen doe je de het laurierblad samen met de nootmuskaat erbij en een snufje zout. Doe nootmuskaat vooral naar smaak, ik gooi er namelijk écht veel van in want ik ben er dol op, haha!
11. Laat het goed mengen en blijf zo’n beetje roeren tot je denkt dat de saus dik genoeg is.
12. Wanneer de groenten beetgaar zijn en je bechamelsaus klaar is doe je een klein laagje rode saus er in. Hierboven verdeel je een beetje bechamelsaus. Leg nu de lasagne bladeren in de ovenschaal.Leg nu weer een laag rode saus boven de lasagne bladeren met daarboven weer een laagje bechamelsaus én daarboven op lasagne bladeren. Herhaal dit tot je ovenschaal vol zit of tot je geen bladeren meer over hebt.
13. Belangrijk: Sluit niet af met een laag bladeren, dit kan verbranden en hard worden. Zorg er dus voor dat je altijd af sluit met een laag rode saus met daarboven op de bechamelsaus. Wanner dit klaar is verdeel je de vegan  kaas erover en zet je het in de oven volgens de verpakking van de bladeren!

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

15 Reacties

  1. 28 mei 2015 / 10:06

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten, dus dit wil ik zeker eens gaan proberen! x

  2. 28 mei 2015 / 10:16

    Klinkt goed. Wow je maakt de bechamelsaus gewoon zelf?

    Mijn man is gek op lasagne en helaas komt dan alles uit pakjes en zakjes.

    • 28 mei 2015 / 10:18

      Ah ja dat blijft op een of andere manier toch niet ‘echt’ smaken. Ja en het is echt heel simpel eigenlijk, alleen veel roeren tot je een dikke saus hebt haha!

  3. 28 mei 2015 / 17:52

    oooh dat ziet er lekker uit zeg! ik ga deze even opslaan, want ik wil eigenlijk al weken een keer zelf lasagne maken, maar t komt er steeds niet van. ik ga er zelf alleen wel iets van vlees bij doen.

  4. 28 mei 2015 / 20:50

    Jaa, perfect voor mij! Dit ga ik onthouden en dus even opslaan.. Bedankt! <3 Het ziet er heerlijk uit!

  5. 29 mei 2015 / 18:37

    Oeh klinkt lekker! Ik krijg altijd alleen hele erge buikpijn na het eten van lasagne, misschien deze variant eens proberen 🙂

  6. 30 mei 2015 / 08:44

    Aaaah zo heerlijk, ik ben echt dol op lasagne. Ik zou het denk ik iedere dag wel kunnen eten.

  7. Anne-Marèl
    1 juni 2015 / 14:48

    Klinkt heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *