Vegan groentesoep met spruitjes

Een soep die bij ons regelmatig op tafel staat is een vegan groentesoep. Als ik aan groentesoep denk moet ik aan vermicelli denken, gehaktballen en aan Maggi. Dit recept heeft alleen niks met van alles te maken (op misschien een bouillonblokje van Maggi na dan). De gehaktballen vervangen we gewoon door spruitjes, en de groenten- en kruidenmix maken we zelf.

Ingrediƫnten

  • 1,5 tl mosterdzaad
  • 1,5 komijnzaad
  • 2 ui, fijngehakt
  • 2 knoflook, geperst
  • gember (ong. net zoveel als knoflook), fijngesneden
  • 250g krieltjes, in blokjes gesneden
  • 500g spruitjes, schoongemaakt
  • 2 grote wortels, in blokjes gesneden
  • 250g knolselderij, in blokjes gesneden
  • 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1,5l groentebouillon
  • 1 tl chili
  • 1 tl kurkuma
  • verse koriander en peterselie

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een pan met de mosterdzaad en komijnzaad.
  2. Wanneer het begint te geuren fruit je de ui. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe.
  3. Voeg de wortel en knolselderij toe. Laat zo’n 5 minuten meebakken. Wanneer het wat begint vast te plakken aan de pan, voeg wat water toe in plaats van olie.
  4. Krieltjes en spruitjes toevoegen en weer even omroeren dat alle kruiden goed in de groenten trekken.
  5. Voeg het bouillonwater toe aan de soep en laat zo’n 20 – 30 minuten koken (tot alle groenten gaar zijn).
  6. Voeg in de tussentijd de tomaat, chili en kurkuma toe. Zout naar smaak.
  7. De laatste 5 minuten voeg je de verse koriander en peterselie toe.

Lekker om te serveren met croutons van de Lidl (Kania Zout & Peper).

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *