Turks brood met pesto

EASY MEALS | Turks brood met pesto

Hoi allemaal! Ik wil een nieuwe serie starten genaamd ‘Easy meals’ (ja heel origineel, gewoon letterlijk Makkelijke maaltijd vertaald naar het Engels) waarbij ik simpele recepten deel die je binnen een halfuur / drie kwartier al op tafel kan serveren. Het eerste recept wat ik met jullie wil delen is gelijk wel een van de makkelijkste denk ik, namelijk Turks brood met pesto.

Op een warme, zomerse dag heb je wel eens geen zin om uitgebreid te staan koken maar zin in iets lekkers natuurlijk altijd. De ham kan je vervangen met kipfilet, zalm of naar gewenste smaak. Met geroosterde pijnboompitjes is het ook erg lekker, probeer hier gewoon wat mee te variëren.

Wat heb je nodig?
– Turks (afbak)brood
– Pesto
– IJsbergsla
– Kaas
– Ham
– Tomaat
– Komkommer
– Olijfolie

Turks brood met pestoTurks brood met pesto

Snijd het Turkse brood doormidden en smeer de bodem in met pesto. Vervolgens verdeel je de IJsbergsla hierover en beleg je het met kaas en ham. Als finishing touch nog wat tomaat en komkommer er bij (evt. bestrooien met wat zout en peper) en dan ben je zo goed als klaar want je moet de bovenkant nog insmeren met wat olijfolie. Bak dit af in de oven volgens de verpakking van het Turks brood.  Mocht je je afvragen waar ik het brood vandaan heb, gewoon bij de Aldi.

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Reply Dina 11 juni 2015 at 08:10

  Oeeh oeh, een tosti met turks brood vind ik ook altijd heerlijk.

 • Reply Margo 11 juni 2015 at 14:07

  Ohooo jammie! Pesto is zo lekker 🙂 Ziet er goed uit!

 • Reply Nesrin 12 juni 2015 at 10:47

  Yum! Ik hou van van easy meals.

 • Reply bymarlayne 14 juni 2015 at 20:11

  Ziet er heel lekker uit!

 • Leave a Reply