Spaanse linzensoep

RECEPT | Spaanse linzensoep

Wow! Het is echt te lang geleden dat ik een recept op mijn blog heb geplaatst! Maar… deze keer met een van mijn favoriete soepen namelijk: Spaanse linzensoep. Je hebt er helemaal niet zo gek veel voor nodig, alleen een beetje geduld. Laten we beginnen. (: pak wel een grote soeppan, want het is behoorlijk veel!

Wat heb je nodig?
– 2 chorizo, in stukjes gesneden
– 3 uien, fijngesneden
– 5 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
– krieltjes met schil
– 3 paprika’s, fijngesneden
– 5 blikken gepelde tomaat
– water
– 1 pak linzen (HAK blonde linzen)
– zout en zwarte peper
– chilipoeder
– 1 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
– 2 runderbouillonblokjes

Bereidingswijze
1. Warm een grote soeppan op zonder olie. Wanneer warm doe je de chorizo er in.
2. Als de chorizo olie loslaat doe je de ui en de knoflook erbij. Even laten fruiten… dan kan kunnen de krieltjes met schil erbij samen met de (gerookte) paprikapoeder. Goed om blijven roeren en even aan laten bakken.
3. Paprika’s toevoegen. Als alles goed gemengd is dan doe je de 5 blikken gepelde tomaat erbij. De blikken die ‘bewaar’ ik altijd en gebruik ik als aanduiding voor de hoeveelheid water. 5 blikjes gepelde tomaat = 5 blikjes water. Laat dit opkoken.
4. Wanneer het kookt is het tijd om de linzen toe te voegen, samen met de runderboillonblokjes, chilipoeder en zout + zwarte peper. De linzen hebben zo’n 45 tot 60 minuten nodig om gaar te koken. Af en toe goed omroeren en proeven of er nog wat zout of peper bij kan.

Dit was het eigenlijk! Als je de soep te dik vind kan je natuurlijk altijd wat meer water toevoegen. Persoonlijk vind ik een wat dikkere linzensoep altijd wel lekkerder.

Eetsmakelijk, ¡buen provecho

Print Friendly, PDF & Email

 

8 Comments

  • Reply Anne-Marèl 12 oktober 2015 at 08:08

    Ziet er lekker uit! Ik heb gisteren ook toevallig een Spaanse soep gehad, met kikkererwten, chorizo, paprika etc 🙂

    • Reply Shiralee 17 oktober 2015 at 11:07

      Ohhhh! Zo lekker <3 ik ben echt fan van chorizo, en dan icm kikkererwten! oei, haha

  • Reply Renate 12 oktober 2015 at 19:07

    Ik ben zelf altijd dol op soepen, vooral met deze koude temperaturen – ik krijg nu al zin in soep haha, alleen dit zou niet zo mijn ding zijn denk ik helaas! Wel leuk dat je dit recept deelt!
    Renate onlangs geplaatst…Mijn 5 doelen voor het schooljaar 2015-2016!My Profile

    • Reply Shiralee 17 oktober 2015 at 11:06

      Oh ja! Pompoensoep, paprikasoep, uiensoep,… heerlijk en ook zo simpel!

  • Reply bymarlayne 12 oktober 2015 at 20:39

    Ziet er goed uit!
    bymarlayne onlangs geplaatst…Wishlist – OktoberMy Profile

  • Reply Nesrin 13 oktober 2015 at 23:57

    Ziet er lekker uit. Ik houd van linzensoep maar heb nog nooit een Spaanse op.
    Nesrin onlangs geplaatst…Dwars door Hasselt (mijn raceverslag)My Profile

  • Reply Mandy 14 oktober 2015 at 00:51

    Is het gek dat ik nog nooit linzen heb gegeten? Ben er nu wel benieuwd naar, deze soep ziet er heerlijk uit! En ik ben bovendien gek op chorizo, ui en paprika dus dat lijkt me een goede combi 🙂
    Mandy onlangs geplaatst…Winacties van andere bloggersMy Profile

    • Reply Shiralee 17 oktober 2015 at 11:04

      Ohhhh! Het is zo heerlijk, hihi 🙂 bij de Aziatische supermarkt heb je ook heel veel verschillende soorten Dal/linzen, vooral Indiase gerechten zijn mijn favoriet!

    Leave a Reply