Gevulde zoete aardappels

Inmiddels alweer een tijd geleden maakte ik kennis met Bosh, een Facebook pagina met onwijs veel video’s met vegan recepten. Alles ziet er écht zo lekker uit, mijn saved video’s staat echt bomvol met allemaal recepten van Bosh, haha! Vandaag wil ik dit recept met jullie delen, gevulde zoete aardappels, alleen toch iets anders klaargemaakt. Door deze video heb ik ook kennis gemaakt met zoete aardappels, en boy, wat is dat smakelijk!

Wat heb je nodig?

Zoete aardappels:
Zoete aardappels (om te vullen, ik zou zeggen ±2 per persoon)
Gerookte paprikapoeder
Knoflook
Olijfolie

Guacemole:
2 avocados
1 ui, fijngesnipperd
5 cherry tomaatjes, in partjes
1 rode chili
2 tenen knoflook
1 tl citroensap
Verse koriander
Zout naar smaak

Zwarte bonen mix:
1 of 2 blik zwarte bonen (afhankelijk van de hoeveelheid zoete aardappels, met 4 á 5 kleine zoete aardappels heb je genoeg aan 1 blik)
1 roze ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
Gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl nootmuskaat
1 tl komijnpoeder
Snufje kaneel
Zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Stoom de aardappels (geschild of ongeschild, naar keuze, ik schild ze altijd) in 20 – 30 minuten gaar.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Maak in de tussentijd de guacemole klaar en zet apart.
4. Voor de zwarte bonen mix warm je een koekenpan met olijfolie en verhit je hierin de ui samen met de knoflook glazig.
5. Voeg vervolgens de paprika toe samen met de papikapoeder en bak nog even mee.
6. Voeg de zwarte bonen toe en de cayennepeper, nootmuskaat, komijnpoeder, snufje kaneel en zout naar smaak. Goed omroeren en nog even bakken.
7. Pak een ovenschaal en vet deze in met wat (olijf)olie.
8. Meng de gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder met wat olijfolie. Wanneer de aardappels gaar zijn smeer je deze in met het oliemengsel.
9. Wanneer de aardappels gaar zijn snijd je het middenstuk eruit. Zorg ervoor dat de onderkant nog wel heel blijft maar er ook genoeg plek is om de aardappel te vullen. Leg de restjes aardappels apart en snijd in stukken om toe te voegen aan de zwarte bonen mix.
10. Als alle aardappels klaar zijn om te vullen, voeg je hieraan de zwarte bonen mix toe. Wat je over houd kan je naast de aardappels leggen in de ovenschaal.
11. Laat het geheel zo’n 10 – 15 minuten in de oven staan.
12. Ennn klaar! Tijd om te smullen!

Serveren met guacemole, verse koriander en sojayoghurt (vegetarisch alternatief: zure room).

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • Reply Elles 24 april 2017 at 08:12

    Dat ziet er verukkelijk uit! Ik heb eigenlijk nog nooit echt zoete aardappel geproeft. Daar moet verandering in komen!
    Liefs,
    Elles

  • Reply Britt 24 april 2017 at 11:25

    Klinkt heerlijk! Vegan eten hoeft zeker niet saai of vies te zijn, dit lijkt me heel lekker 🙂

  • Reply Manon 24 april 2017 at 15:50

    Oeh dit ziet er heel erg lekker uit.
    Ik vind zoete aardappels wel lekker.
    Manon onlangs geplaatst…Gezonde chocolademousse van Avocado en BanaanMy Profile

  • Leave a Reply