Chili sin carne met muntyoghurt

Hi allemaal! Vandaag een lekker, fris en vegetarisch recept voor jullie. Ik was, voordat ik besloot om vegetariër te worden, dol op chili con carne. Toen dacht ik, waarom niet zonder vlees, mét een muntyoghurt, rijst en tortillachips? Match made in heaven.

Het gaat tot nu echt onwijs goed met vegetarisch leven en ik voel mij er ontzettend goed bij. Het is ook zo leuk om eens allerlei nieuwe recepten uit te proberen!

Benodigdheden
voor 4 – 6 personen
Chili sin carne

– 2 ui, fijngesneden
– 3 tenen knoflook, fijngeperst
– 1 aubergine, in blokjes gesneden
– 1 tl paprikapoeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 zoete puntpaprika
– 3 blikken tomaat op sap
– 1 tl komijnpoeder
– 2 tl korianderpoeder
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl tijm
– 1 groentebouillon
– sap van 1/2 citroen
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik maïs
– verse koriander voor garnering

Muntyoghurt (credits aan Pauline)
– 250 ml griekse yoghurt
– sap van de andere helft van de citroen (die je hebt gebruikt voor de chili sin carne)
– 1 teentje knoflook, fijngeperst
– 2 takjes verse munt, fijngesnipperd
– handje verse peterselie
– peper en zout naar smaak

chilisincarnemunt_rollover1

Bereidingswijze
Chili sin carne
1. Kook de rijst alvast gaar. Hier leg ik stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen!
2. Verwarm olie samen met de knoflook in de pan. Voeg vervolgens de ui toe laat dit fruiten.
3. Paprikapoeder en tomatenpuree toevoegen! Door de tomatenpuree mee te bakken gaat de wat ‘bittere’ smaak eraf. Tomatenpuree zorgt wel voor een dikkere saus.
4. Voeg vervolgens de komijn-, koriander- en chilipoeder toe.
5. Na goed omroeren voeg je de aubergine en paprika toe. Even laten meebakken.
6. Gooi intussen de tomaat op sap, de maïs en de kidneybonen erbij en laat het geheel koken.
7. Voeg de tijm, het bouillonblokje, zout en peper toe naar smaak, samen met het sap van 1/2 citroen. Weer even goed op laten koken zodat de smaken goed verdeeld worden.

Muntyoghurt
8. Doe de yoghurt in een kom en meng dit met het citroensap en de knoflook.
9. Munt, peterselie en zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveer het geheel met rijst en tortillachips naar voorkeur!

Eetsmakelijk!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Reply Selena 20 juni 2016 at 09:54

    Ziet er weer lekker uit! Ik ga het ook is maken xx

  • Reply Rachel Kromdijk 20 juni 2016 at 09:59

    Ziet er erg smakelijk uit zeg! yum! fijne week nog verder

  • Reply Manon 20 juni 2016 at 17:49

    Klinkt wel lekker, ik moet het echt proeven dat muntyoghurt

    • Reply Shiralee 27 juni 2016 at 11:09

      Ohhh het is echt heerlijk! (:

  • Reply Nesrin 21 juni 2016 at 10:17

    Wat goed dat het vegetarisch leven zo goed gaat. De combinatie van muntyoghurt en rijst vind ik heerlijk. Muntyoghurt heb ik nog nooit gemaakt maar tzatziki wel en dit eten wij thuis ook vaak samen met rijst.

  • Reply Evelien 21 juni 2016 at 21:10

    Oh dit lijkt me heerlijk, perfect voor vegetariërs ook!

  • Reply mariakenney 24 juni 2016 at 08:59

    Bedankt voor het delen. Het ziet er heerlijk uit.

  • Reply Marushi 24 juni 2016 at 13:16

    Hmm…ziet er erg lekker uit! Het is voor mij echt super lang geleden dat ik chili op heb. -x-

  • Leave a Reply