Quiche met cherrytomaten en feta

RECEPT | Quiche met cherrytomaten en feta

Zoals iedere week loop in in de Lidl en zag ik dit recept liggen. Het is oorspronkelijk met geitenkaas maar ik heb ervoor gekozen om dit met feta kaas te doen, simpelweg omdat mijn voorkeur daar ligt. Ik moet zeggen dat het aardig goed gelukt is. Het leuke is dat je ook je eigen bladerdeeg moet maken! Dus voordat je begint (niet zoals mij) gewoon beginnen maar eerst de instructies door lezen want het bladerdeeg moet nog anderhalfuur in de koelkast en een halfuur buiten de koelkast. Daar bovenop komt nog dat het 55 minuten in de oven moet en je pas om half 9 eet terwijl je denkt vroeg te beginnen, haha. Oops! Goed, laten we beginnen…

Nu moet ik zeggen dat dit een recept was waar ik nou niet helemaal ondersteboven van was, maar wel een recept dat ik vaker zou willen maken. Soms heb je gewoon zin in een wat minder gekruid eten of wat lichter op de maag, dat gezegd vind ik dit dus een perfect recept voor doordeweeks omdat het afwisselend is vergeleken met wat ik meestal eet.

Benodigheden:
– 250 g cherrytomaatjes
– 800 g spinazie
– 1 courgette
– 2 knoflookteentjes
– 1 ui
– 125 g feta kaas
– 4 eieren
– 2 dl room
– olijfolie
– zout en versgemalen zwarte peper

Voor het deeg:
– 250 g bloem
– 125 g boter
– 1 snufje zout
– 1 tl suiker
– 3 el water
– 1 eidooier

Als je geen zin of tijd hebt het deeg zelf te maken kan je natuurlijk altijd bladerdeeg voor hartige taart kopen.

quiche_2-3

1. Zeef de bloem boven een kom en maak er een kuiltje in. Snijd de (koude) boter in kleine blokjes en doe daar de eidooier, zout en de suiker bij. Maak hier een kruimelig deeg van.
2. Voeg 3 el koud water toe en kneed het deeg tot een bal. Laat dit onder een nat doek of plastic folie in de koelkast rusten. Ik heb er voor gekozen dit anderhalfuur in de koelkast te doen en het laatste halfuur buiten de koelkast, anders krijg je het niet goed uitgerold!

quiche_4-5

3. Tijd om de courgette in plakjes te snijden! Verhit olie in de pan en bak hierin de courgette goudbruin. Wanneer klaar leg je dit opzij in een aparte kom en meng je dit met wat zout en peper. Ik heb keltische zeezout hiervoor gebruikt. Verwarm de oven voor op 175°C.
4. Verhit in dezelfde pan opnieuw olijfolie en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Voeg de spinazie erbij en laat dit slinken. Voeg zout en peper toe naar smaak. Als dit klaar is laat je het mengsel uitlekken.

quiche_6-7

5. Als je deeg klaar is kan je deze zodoende uitrollen dat deze in jouw bakblik of quichevorm past. Prik gaatjes in de bodem en beleg dit met de plakjes courgette.
6. Klop intussen de eieren los met de room en maak op smaak met zout en peper.

quiche_8-9

7. Verdeel de spinazie boven op de courgettes.
8. Snijd de cherrytomaten en de feta en leg dit bovenop de spinazie. Giet hierboven het eimengsel en bak de quiche af in ca. 55 min.

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Reply Nesrin 18 mei 2015 at 20:35

    Het ziet er lekker uit, ik hou van de combinatie (cherry)tomaten en feta kaas.
    Liggen er recepten in de winkel zelf? Nog nooit gezien.
    Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

    • Reply Shiralee 18 mei 2015 at 20:39

      Ja! Meestal bij de groente- en fruitafdeling 🙂

  • Reply Iris Larisa 19 mei 2015 at 10:59

    Hmm ziet er lekker uit! Ik zou wel voor de geitenkaas gaan, yum. Maar zelf je deeg maken en dan nog zo’n lange bereidingstijd, niet echt te doen in mijn drukke week, meer iets voor het weekend! X
    Iris Larisa onlangs geplaatst…Sunkissed look with L’Oreal Glam Bronze GG CreamMy Profile

  • Reply Natiza 19 mei 2015 at 16:30

    Ik ben echt dol op quiche! Ziet er ook echt heerlijk uit <3
    Natiza onlangs geplaatst…Tag // Mijn leven in 20 vragenMy Profile

  • Reply Eline 20 mei 2015 at 13:41

    Ziet er echt zalig uit!
    Eline onlangs geplaatst…5 dingen die je moet doen voor je mama wordtMy Profile

  • Reply bymarlayne 20 mei 2015 at 17:40

    Ziet er echt heel lekker uit!
    bymarlayne onlangs geplaatst…Birkin Inspired BagMy Profile

  • Reply kim 20 mei 2015 at 21:08

    Oh my.. dit ziet er super goed uit! Niceee!

  • Leave a Reply