Krieltjes met aubergine en bonenpasta

Gezien de titel en de ingrediënten denk je vast: Nou Shir, krieltjes én pasta? En aubergine? Wat een gekkigheid. Maar het is wel onwijs lekker! Vooral door de combinatie van de bonenpasta en de aubergine. En weer vegan, uiteraard.

Ingrediënten voor 2-3 porties:
– 1 aubergine, in blokjes gesneden
– 1 pak vegan vleesvervangers, in grove stukken gesneden (burgers of falafel)
– 400g gekookte krieltjes, door de helft gesneden
– 220g La Mo­re­na Bayo bo­nen­spread met chi­pot­le en ado­bo* (bij AH)
– 200g pasta naar keuze (ik heb Rigatoni gebruikt)

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta (en krieltjes) gaar.
2. Bak de aubergine vervolgens in een hogere koekenpan met genoeg olie, zodat ze vocht blijven houden i.p.v. verliezen. Zo’n 5 – 10 min.
3. Voeg vervolgens de gekookte krieltjes en de bonenspread toe. Wees voorzichtig, het kan namelijk wat dominant zijn. Ik doe meestal de de helt tot 3/4 van het blik erin.
4. Voeg vervolgens de gekookte krieltjes toe en laat nog even meebakken voor 4 minuten.
5. Als laatste meng je de pasta erdoorheen en kan het geserveerd worden!

Eetsmakelijk!

Notities:
* Voor variatie van de bonenspread kun je ook 1 glas/blik kikkererwten gebruiken.

1 Reactie

  1. 7 september 2018 / 15:02

    Ik krijg hier echt zoooooveel honger van! Ik wil echt heel graag een keertje aubergine eten, dat heb ik gewoon nog nooit op! Ik vind pasta’s altijd handig voor dat soort groentes, omdat je ze dan niet perse mega erg proeft en toch de voedingstoffen binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *