Kofta recept

RECEPT | Kofta Kerrie

Hoi allemaal! Ik heb weer een heeeeerlijk recept voor jullie gevonden in een boekje bij de kringloopwinkel! Neem daar dus zeker eens een kijkje mocht je bij een kringloopwinkel zijn, haha. Het recept is gebasseerd op een bom van kruiden met ook nog eens heerlijk gekruide gehaktballetjes. Ik ben fan en ik kan niet wachten het Kofta recept met jullie te delen.

Benodigdheden:
Voor het gehakt:
– 600 g (biologisch) rundergehakt
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl chilipoeder
– 1 volle tl knoflookpoeder
– 1 volle tl garam masala
– zout naar smaak
– 1 ei

Voor de saus:
– zonnebloemolie
– 2 fijngesnipperde ui
– 1 laurierblad
– stukje kaneel
– 9 kardemom
– 9 kruidnagel
– 8 aardappels, in blokjes gesneden
– 1 volle tl knoflookpoeder
– 1 volle tl gemberpoeder
– 1 volle tl gemalen komijn
– 1 tl chilipoeder
– 1/3 tl kurkuma
– 2 1/2 tl korianderpoeder
– 2 tl garam masala
– zout naar smaak
– 2 el tomatenpuree
– 800 ml water

Serveren met rijst!

Oh ja, er wordt gebruik gemaakt van kardemom en kruidnagel, hier zou ik niet op kauwen, maar het zijn zeker de smaakmakers van het gerecht, dus ik zou ze ook zeker niet weg laten!

Kofta receptKofta recept
1. Meng het gehakt samen met alle benodigdheden voor het gehaktmengsel. Maak hier vervolgens balletjes van ten grote van een walnoot.
2. Verwarm in de pan een scheut zonnebloemolie en doe daar kardemom, kruidnagel, kaneel en het laurierblad aan toe.
3. Voeg vervolgens de ui toe en fruit dit aan.
4. Wanneer de ui is gefruit doe je de aardappelblokjes erbij! Laat dit zo’n 5 minuten opbakken.

Kofta recept
5. Doe de eetlepels tomatenpuree er bij en roer dit goed om. Vervolgens voeg je alle kruiden en zout aan het mengsel en roer het geheel weer goed om tot alles goed is verdeeld.
6. Tijd om het water toe te voegen! Wanneer dit kookt leg je de gehaktballetjes in de saus en laat je dit zo’n 30 minuten koken. Kook ondertussen de rijst gaar.
7. Even proeven of alles naar wens is… en dan is het tijd om het geheel lekker op te eten!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Reply wendy 7 augustus 2015 at 01:52

    Ik zelf vind dit altijd zo lekker gerecht, maar ik maak het altijd uit zo wereldgerecht pak, haha. Maar dit ziet er 1000x lekende uit 🙂

    XxX
    http://www.wendyvansoest.com
    wendy onlangs geplaatst…Outfit | Only for the picturesMy Profile

  • Reply Week 4 | Vegan Challenge | Shiralism 1 mei 2017 at 06:39

    […] Kofta Kerrie. Vroeger maakte ik dit recept altijd met gehakt… ik heb dit wel eens geprobeerd met vegan gehakt en vegetarische balletjes van Tivall, maar […]

  • Leave a Reply