Kippenflappen

RECEPT | Kippenflappen

Kippenflappen… Ik denk wel een van mijn favoriete warme hapjes. Kipfilet door het avondeten ben ik niet zo dol op – maar dit, wauw, overtreft alles! Lees snel verder voor de stap-voor-stap foto instructie.

1

Benodigdheden (voor ± 16 kippenflappen): 
– olijfolie
– 2 kipfilet (ik heb hier kippenhaasjes gebruikt)
– 2 prei
– 1 kippenbouillon
– zout en peper
– 2 pakken bladerdeeg
– 1 1/2 el sambal manis
– mon chou

2_3

1) Aan de slag! Zorg er voor dat je de kipfilet en de prei heel fijn snijdt. Dit zorgt ervoor dat de smaak beter verdeeld kan worden in het bladerdeeg, het zijn tenslotte kleine hapjes!
2) Verhit een scheutje olijfolie in de pan

4_5

3) Bak de kipfilets gaar, doe dit al roerend zodat het niet aan de bodem blijft kleven
4) Wanneer gaar voeg je het bouillonblok toe samen met de zout en peper. Op dit moment is het verstandig de oven voor te verwarmen, ik heb de flappen gebakken op 200°C

6_7

5) Even goed roeren… prei erbij, nog meer roeren
6) Sambal en mon chou toevoegen, uiteraard weer goed roeren
7) Leg in de tussentijd het bladerdeeg er uit, ik heb van dit recept 16 kippenflappen kunnen maken
8) Wanneer de kip en kruiden goed met elkaar gemengd zijn, proef dan even of dit naar smaak is, voeg zo nodig meer zout, peper of sambal toe

9_12

Je kan van de kippenflappen ook borrelhapjes maken, snijd het bladerdeeg door 4, doe er een beetje van het kippenmengsel bij, vouw weer dicht en voilà! 

9) Ik raad je aan om de folie op de flappen te laten zitten wanneer je deze vult. Zo kan je de flappen makkelijker vullen én als tip: nog invriezen in een diepvrieszakje! Ik maak meestal ± 16 kippenflappen per keer maar krijg dit nooit in een keer op. Vul deze met ongeveer 1 1/2 eetlepel, dit moet je even aanvoelen, of je de flap goed dicht krijgt e.d.
10) Vouw de flap dicht met een vork, bij de flappen die je gaat bakken moet je wel eerst de folie eraf halen!
11) Leg wat bakpapier op de bakplaat en bak de flappen in 20-23 minuten gaar op 200°C

13

Eetsmakelijk! Laat me weten of je dit recept thuis hebt nagemaakt en wat je er van vond. Ik vindt het ook leuk als je jouw gemaakte flapjes deelt via Instagram/Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

 

17 Comments

  • Reply Selena 6 april 2015 at 12:25

    Ziet er lekker uit! Ik ga dit zeker is klaar maken!

    X

  • Reply Jen 6 april 2015 at 12:46

    Het ziet er heerlijk uit en goed beschreven ,ga ik zeker proberen !

  • Reply Kim 6 april 2015 at 20:33

    Ziet er zeker lekker uit!

  • Reply alexa 7 april 2015 at 11:31

    ziet er goed en lekker uit!
    alexa onlangs geplaatst…Waarom ik mannen niet begrijpMy Profile

  • Reply Lisa 7 april 2015 at 16:04

    Die lijken me erg lekker! Leuk recept Xx

    elisabethsmusthaves.com
    Lisa onlangs geplaatst…OOTD | Green biker JacketMy Profile

  • Reply Sas 7 april 2015 at 19:53

    Je maakt erg mooie foto’s!

    Ziet er smakelijk uit…
    Sas onlangs geplaatst…Huishoudelijke mededelingen #7My Profile

  • Reply Anne-Marèl 7 april 2015 at 20:30

    Ziet er heerlijk uit! 🙂 Ga het zeker proberen!

  • Reply Toos 7 april 2015 at 21:14

    Wat ziet het er prachtig uit, ik ga het zeker een keer bij je proeven

  • Reply bymarlayne 8 april 2015 at 09:33

    Lijkt me erg lekker!
    bymarlayne onlangs geplaatst…Currently LovingMy Profile

  • Reply Ineke 8 april 2015 at 11:29

    recept kipflappen heel erg lekker, geef het aan familie en vrienden door. Heerlijk

  • Reply Suze 8 april 2015 at 12:12

    Super leuk!! En lekker 🙂 Wij eten thuis vaak groente flappen, ook heeerlijk <3

    • Reply Shiralee 8 april 2015 at 17:26

      Dat lijkt mij inderdaad ook erg lekker! Ga ik ook eens proberen 🙂

  • Reply Merel 8 april 2015 at 22:58

    Ik vind bladerdeeg altijd zo lekker! Ziet er goed uit!

  • Reply Iris Larisa 11 april 2015 at 12:36

    Hmmm krijg er trek van! Ziet er super lekker uit 🙂 X
    Iris Larisa onlangs geplaatst…FOTD #04 – MAC Please MeMy Profile

  • Reply Kim 11 april 2015 at 13:28

    Ik heb het net gemaakt het is echt super lekker. Alles is al op had visite en aan 1 hadden ze niet genoeg zo lekker vonden ze het. Heel duidelijk omschreven, exht een aanrader. Bedankt voor het delen van dit heerlijke gerecht. Gr Kim

  • Reply yolanda 12 april 2015 at 08:36

    Ik heb de kipflappen gemaakt. Ze zijn heel erg in de snaak gevallen. Ze hebben er van gesmuld. Je foto’s en stappenplan zijn heel duidelijk. Dank je wel. Gr. Yolan

  • Reply Margo 19 mei 2015 at 13:01

    Dit ziet er lekker uit! Ben altijd op zoek naar variatie in kipgerechten. Soms is de inspiratie wel eens op 😉 maar deze ga ik misschien vanavond wel maken! Thanks voor het delen 🙂
    Margo onlangs geplaatst…Dolce & Gabbana Camelia & Matte Nail CoatMy Profile

  • Leave a Reply