Indiase Linzensoep

RECEPT | Indiase Linzensoep

Hallo allemaal! Vandaag deel ik deze Indiase linzensoep met jullie. Er gaan heel wat kruiden in, ik zou daar namelijk een beetje voorzichtig mee doen en puur op smaak maken. Persoonlijk houd ik van een goed gekruide linzensoep, maar ik raad je toch aan om beetje bij beetje de kruiden toe te voegen. Ik geef je hier het basisrecept en wanneer je denkt dat er nog wel van iets bij kan, zou ik dat zeker doen! Ik heb dit ook gedaan.

Ingrediënten:
– 3 ui
– 3 knoflooktenen
– 4 tot 5 aardappels
– halve knolselderij
– 3 grote wortelen
– tijm
– mespuntje kurkuma
– 1 laurierblad
– 1 appel
– 400 g of 2 kop linzen
– 1,5 liter water
– 3 groentebouillon
– 2 blik tomaat
– blikje kidneybonen
– 2,5 tl chutney masala
– 2 tl garam masala
– 2 tl mango poeder
– 1,5 tl chili poeder
– 1,5 tl korianderpoeder
– 1 tl komijnpoeder

inlinz2-6

Notitie: Wanneer je linzen hebt is dit belangrijk om zo’n 8 uur te weken in het water en van te voren goed te wassen omdat er steentjes in de linzen kunnen zitten. Voor dit gerecht heb ik groene linzen gebruikt en heb dit in de nacht laten weken. Je kan ook een pak Blonde linzen kopen van HAK die je direct in de pan kan gooien. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar linzen die je eerst moet weken, dit wordt dan minder papperig naar mijn idee.

Chutney masala, garam masala en mango poeder is te vinden bij de toko en/of Amazing Oriëntal.

1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.
2. Voeg de aardappels toe en bak dit zo’n 3 minuten mee.
4. Tijd om de knolselderij, wortel. tijm, het laurierblad en kurkuma toe te voegen. Bak dit zo’n 5-7 minuten mee.

inlinz7-8

5. Voeg het water toe en laat dit opkoken samen met de 3 bouillonblokjes.
6. Wanneer het kookt voeg je de linzen toe.

inlinz9-10

7. 2 blikken tomaat erbij…
8. Appel toevoegen… even roeren.
9. Chutney masala, garam masala, mango poeder, chili poeder, korianderpoeder én komijnpoeder toevoegen. Uiteraard goed roeren.
10. Kidneybonen toevoegen en laat dit koken voor zo’n 30-45 minuten tot de linzen en groenten gaar zijn. Zout naar smaak en eventuele hoeveelheid van de kruiden. Serveren met eventueel stokbrood.

inlinz12

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

  • Reply bymarlayne 27 april 2015 at 09:52

    Lijkt me erg lekker!
    bymarlayne onlangs geplaatst…Music Of The Month – AprilMy Profile

  • Reply Nicole 27 april 2015 at 11:25

    Ziet er erg goed uit!

  • Reply Eline 27 april 2015 at 17:11

    Ziet er lekker uit!

  • Reply Lilia | NAPPY HAIRZ 27 april 2015 at 19:24

    Klinkt erg lekker! xo
    Lilia | NAPPY HAIRZ onlangs geplaatst…MONDAY MATTERS: #9 – WHY I DON’T LIKE BLOGS ANYMOREMy Profile

  • Reply Nathalie 27 april 2015 at 21:12

    Ziet er lekker uit!

  • Reply Nesrin 27 april 2015 at 23:00

    Dit lijkt mij erg lekker. Masala is lekker….
    Nu heb ik last van keukenfobie 😉 en ik laat mij altijd tegenhouden als een recept een lang en moeilijk ingrediëntenlijst heeft maar ben dol op linzen. Ik eet vaak Turkse linzensoep ook erg yum.
    Nesrin onlangs geplaatst…Week in Pictures – Keeping up with NesrinMy Profile

    • Reply Shiralee 28 april 2015 at 22:58

      Ohhh ja! Dat kan ik mij goed voorstellen!

  • Reply alexa 28 april 2015 at 11:17

    ziet er goed uit, niks voor mij alleen!
    alexa onlangs geplaatst…Werken in TurkijeMy Profile

  • Reply Iris Larisa 28 april 2015 at 18:40

    Hmm ik houuuu van linzensoep!! Ga ik zeker eens maken 🙂 X
    Iris Larisa onlangs geplaatst…FOTD #05 – White / Grey HairMy Profile

  • Reply Dina 28 april 2015 at 21:35

    Klinkt echt heerlijk, ik hou echt heel erg van linzen. <3
    Dina onlangs geplaatst…Een beetje tijdMy Profile

  • Reply Renate 28 april 2015 at 22:50

    Ik heb zelf nog nooit linzen of linzensoep gehad en damn wat een ingrediëntenlijst! maar ik ben zeker benieuwd naar de smaak van deze linzensoep!

  • Reply Indian2day 29 april 2015 at 10:03

    Wat een lekker recept. Het is inderdaad handig om de kruiden op te bouwen xx
    Indian2day onlangs geplaatst…Winkel in de spotlight #01My Profile

  • Leave a Reply