Fangirl | Waar het allemaal mee begon

Vandaag deel ik een persoonlijk stukje dat veel mensen van mij niet kunnen begrijpen. Ik geef het toe: ik was een fangirl. Maar waar begon dit eigenlijk, en wat versta ik onder ‘een fangirl zijn’?

Als ik er over nadenk klinkt het voor mij eigenlijk heel logisch. Vroeger (als heel heel jong meisje) was ik obsessed na het kijken van een film, na het kijken van een music video, na een dit, na een dat. Iets wat je overigens vaak ziet bij kinderen, alleen ging het bij mij niet weg, haha!

Toen ik mij voor het eerst realiseerde dat ik een fangirl was kwam door de Jonas Brothers. Ik volgde letterlijk alles wat zij deden en het grootste gedeelte van mijn dag was ik hier mee bezig. Dit was ongeveer in 2007.

Nu zijn we inmiddels 8 jaar verder. Zijn de Jonas Brothers uit elkaar en zit ik nogsteeds suf achter mijn laptop en telefoon bezig te zijn met het volgen van de mensen/tv shows/boeken waar ik fan van ben.

Ga ik vervolgens uren, maar dan ook uren bij een hotel staan om te kijken of ik dan maar iets van diegene te kunnen zien. Of ik niks beters te doen heb? Nah. Ieder zijn ding, toch? Ik heb wel mijn grenzen, zo ren en gil ik niet het persoon klem. Nee, heel irritant zelfs. Gewoon niet doen, voor niemand leuk.

Of het nu minder is dan vroeger wil ik niet per definitie zeggen, maar ik ben er zeker wel meer volwassen in geworden (geloof het of niet).

Maar… wat is nou een fangirl? Als ik wikipedia moet geloven, is het een negatieve term, het is maar net hoe je het zelf interpreteert. Ik voel mij niet beter dan andere fans en wil niet zeggen dat ik ‘meer fan’ ben dan een ander, dat slaat gewoon nergens op. De term fangirl voor mij betekent het eigenlijk (bijna) continu ermee bezig zijn en alles op de voet volgen. Is dit per definitie slecht? Dat denk ik zeker niet, ik heb zeker veel steun en positiviteit eruit gehaald (en nogsteeds!). Iedereen is fan op zijn eigen manier, en dat mag ook.

Als jullie het leuk vinden om te lezen wil ik hier graag een serie van schrijven omdat ik er veel plezier aan heb beleefd en mensen het ook niet echt snappen wat het nou is om ‘een fangirl’ te zijn. Dus mijn vraag aan jullie, zal ik hier een vervolgserie van maken? (want ja, ik kan er behoorlijk veel over vertellen, en anders word deze post zo lang – haha) en, zijn jullie fan van iets/iemand of misschien zelf wel een fangirl?

Share:

4 Reacties

 1. 29 augustus 2015 / 14:02

  Ik ben zelf erg fan van een paar bands, en daar kan ik aardig over ‘fangirlen’… Maar ik ga niet lopen gillen, rennen of artiesten stalken, wat veel mensen wel denken als je het over een ‘fangirl’ hebt. Het lijkt me leuk als je hier een vervolgserie over schrijft, ben erg benieuwd waar je over fangirlt! 🙂 Xx

  • 29 augustus 2015 / 15:50

   Klopt inderdaad, ik vind het verschrikkelijk en schaam mij altijd dood als mensen lopen te gillen en te brullen! Belachelijk gewoon, ze hebben vaak ook totaal geen respect en geduld. Ah leuk dan ga ik dat zeker doen! Welke bands ben je eigenlijk fan van? ^^

 2. 13 september 2015 / 18:55

  Aah, ik herken mij hier echt heel erg in! Ik ben een fangirl geweest van aardig wat bands en ik vond/vind het heerlijk!Had jij ook een map waar alle interviews en knipsels die je maar kon vinden uit tijdschriften bewaarde? Ik heb ze bewaard en het is echt superleuk om nu nog eens doorheen te bladeren!

  • 13 september 2015 / 19:03

   Ah super dat je dat bewaard hebt! Ik heb een periode gehad waarin ik mij een beetje schaamde (pubertijd) en alles heb weggegooid, doodzonde. Een vriendin van mij heeft wel nog een mapje bewaard waar wij over Jesse McCartney aan het fangirlen waren, haha. Van wie was jij allemaal fan? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *