eBay zonnekap

eBay zonnekappen voor je Canon camera

Bij mijn nieuwe camera en lenzen horen natuurlijk ook zonnekappen. Ik merkte dat ik deze ook wel nodig had bij het buiten fotograferen, vooral nu het zonnetje wat vaker begint te schijnen!
Ik ging online eens wat rondkijken en zag dat de twee kappen die ik nodig had en laat deze vandaag aan jullie zien!

Toen ik wat aan het rondsnuffelen was zag ik dat ik voor twee officiële Canon kappen maar liefst rond de €40,- kwijt zal zijn. “Wat? Voor twee plastic kappen?” dacht ik bij mijzelf. Ik besloot wat verder rond te kijken en zodra ik het nummer van de kap die ik bij Canon nodig had bij eBay intikte kwam ik al snel op de resultaten waar ik blij van werd.

Waar ik nog blijer van werd is dat ik beide kappen netjes opgestuurd kreeg en het binnen een week binnen had voor maar €3,83. Beide kappen, ja!

Nog even wat achtergrondinformatie waarom je nou zo’n zonnekap nodig hebt. Allereerst heb ik een UV filter, je moet een lens eigenlijk net zo zien als je oog dat beschadigd kan worden door de zon als je erin kijkt. Een lens is gevoelig en van glas, en niet het goedkoopste onderdeel – dus belangrijk dat je deze beschermt tegen de zon. Een zonnekap zorgt er voor dat er minder zonnestralen in je foto terecht komen en tevens dat extra beetje bescherming van je lens.

Het gaat om de modellen ES-62 voor mijn 50mm f/1.8mm II lens en de EW-60C voor mijn EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II.

Laat ik beginnen met het ES-62 model voor de 50mm lens. Doet zijn werk volgens mij prima, net als de andere kap – echter het enige nadeel aan deze is vind ik dat je het op je filters vast moet draaien. Persoonlijk vind ik dat echt niet handig, maar het schijnt gewoon het model te zijn.  Als ik mijn camera bijvoorbeeld wil opruimen en de kap er af wil halen, moet ik deze dus eerst losdraaien van de filter. Tot nu toe heeft het mij nog niet zo geïrriteerd maar toch, vind het best een groot nadeel!

De EW-60C kan je aan de andere kant gewoon over je lens heendraaien. Dit is makkelijker te bevestigen maar ook om er af te halen en op te ruimen. Ik ben tevreden!

Mocht je geïnteresseerd zijn, de zonnekappen heb ik hier besteld.

6 Comments

 • Reply Nesrin 23 mei 2015 at 10:23

  Ik wist dit alles niet. Fotografie is niet echt mijn ding jammer genoeg. Fijn dat je het zo goedkoop hebt kunnen scoren.

 • Reply vanessa 23 mei 2015 at 13:02

  Nooit geweten ! wel heeeel handig zeg !

  http://www.goldandurban.blogspot.com

 • Reply Lilia | NAPPY HAIRZ 24 mei 2015 at 09:58

  Ik heb nog nooit een zonnekap gebruikt, ben eigenlijk wel benieuwd naar het effect. xo

 • Reply Liese 24 mei 2015 at 15:22

  Ooh, ik wist eigenlijk niet dat je je lens kan beschermen hier door, interessant om te weten. Misschien ook maar even bestellen, want voor dat prijsje is het wel de moeite 🙂

 • Reply Lisa Heleen 27 mei 2015 at 11:29

  Fijn dat je deze handige tip deelt. Ik heb er helemaal nooit zo over nagedacht dat het hetzelfde werkt als je ogen… De kappen gaan bestelt worden!

 • Reply alexa 10 oktober 2015 at 20:33

  o wat een heerlijk zacht prijsje, daar wordt iedereen blij van

 • Leave a Reply