Guiso de Garbanzos Con Chorizo

EASY MEALS | Guiso de Garbanzos Con Chorizo

Yay! (Al)weer een nieuwe easy meals. Dit is echt een van mijn all-time favourites en van de blog van Nathan (die helaas niet meer actief is, want hij heeft heerlijke recepten ertussen!).

Ingrediënten:
– olijfolie
– 2 uien, fijngesneden
– 1 chorizo, van vel verwijderd en in blokjes gesneden
– 4 tot 6 tenen knoflook, geperst
– 1 groene en rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groot blik kikkererwten
– 1 tl komijnpoeder
– 2 tl zwarte peper
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 kop water
– zout naar smaak
– optioneel: aardappelzetmeel

Te serveren met rijst.

Guiso de Garbanzos Con Chorizo

1. Kook de rijst gaar en fruit ondertussen de ui in de pan met olijfolie.
2. Roer vervolgens de chorizo erdoor, gevolgd door de geperste knoflook.
3. Wanneer de olie rood wordt van de chorizo voeg je de paprika toe. Roer dit goed om en laat vervolgens even sudderen voor zo’n 5-7 minuten.

Guiso de Garbanzos Con Chorizo
4. Kikkererwten, komijnpoeder en zwarte peper toevoegen.
5. Vervolgens doe je de gepelde tomaten erbij. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar gepelde tomaten in plaats van blokjes tomaten maar dat kan je uiteraard ook gebruiken. Om deze gepelde tomaten wat fijner te maken prak ik het met een vork.
6. Zout naar smaak toevoegen.
7. Wanneer je het te waterig vind doe je wat aardappelzetmeel in een kop met wat koud water dat je goed omroerd. Dit papje doe je dan in de pan en laat je het alroerend even koken. Zo wordt de saus wat dikker!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Reply Steffi 20 augustus 2015 at 11:57

    Mmmm! Ziet er echt heel erg lekker uit. Hoewel ik niet zo van kikkererwten houd, ga ik het denk ik wel een keer proberen!
    Steffi onlangs geplaatst…Kletspraatje over hoe het gaat en opzoek naar nieuwe blogs!My Profile

  • Reply kim 20 augustus 2015 at 15:33

    Ziet er erg goed uit hoor! Hmm. ^^
    kim onlangs geplaatst…Bourjois blush | Rose Coup de FoudreMy Profile

  • Reply Nesrin 20 augustus 2015 at 16:00

    Oeh de combinatie klinkt erg goed. Ik houd van kikkererwten en niet zo van porky pig 😉 maar chorizo kan ik dan wel weer waarderen.
    Nesrin onlangs geplaatst…Money & Me|De Geld in je leven TAGMy Profile

    • Reply Shiralee 23 augustus 2015 at 19:02

      Chorizo bij de Lidl, het water loopt al uit mijn mond zodra ik er aan denk!

    Leave a Reply