Chana Dal met rijst en ciabatta

2 – 4 personen | vegan, hoofdgerecht

Als je graag vegan wilt eten dan zou ik zeker eens de Indiase keuken uitproberen! De kruidencombinaties smaken echt verrukkelijk! Dal is gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Peulvruchten zijn eiwitrijk en dus zeer geschikt voor mensen die geen vlees of vis eten. Maar naast dat het goed voor je is, smaakt het ook nog erg lekker.  Vandaag deel ik met jullie een Chana Dal (soort kikkerewten/linzen-iets) recept geïnspireerd op Spice up the Curry.

Ingrediënten
Chana Dal
– 200 g gele spliterwten
– 1/4 tl kurkuma
– zout, naar smaak
Saus
– zonnebloemolie
– 1 tl gemberpasta (ik gebruik deze, gewoon bij de AH)
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl komijnzaad
– 3 kleine ui, fijngesneden
– 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
– 1/4 tl kurkuma
– 1 tl korianderpoeder
– 1 tl garam masala
– 1 tl chilipoeder

Bereidingswijze
1. Voordat je begint is het belangrijk de Dal te wassen en zo’n 2 uur te laten weken.
2. Wanneer het goed geweekt is laat ik de Dal samen met de kurkuma en wat zout gaar koken voor zo’n 30-45 minuten.
3. In een andere pan verhit ik wat zonnebloemolie samen met de gemberpasta, knoflookpoeder en komijnzaad. Wanneer dit goed heet en verdeeld is, is het tijd om de ui te fruiten.
4. Wanneer deze wat ‘glazig’ zijn, voeg je de tomaten toe en laat je dit koken tot het zacht wordt.
5. Kurkuma, korianderpoeder, garam masala en chilipoeder erbij. Goed laten koken en roeren.
6. In de tussentijd kijk je even of de Dal al gaar is, en als deze gaar is kan je de Dal samen met het water toevoegen aan de saus. Nog even laten opkoken, en dan is het tijd om te eten!

Serveren met rijst en/of ciabatta.

Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

7 Reacties

  1. 2 november 2015 / 07:44

    Ik ben echt gek op gerechten met rijst, maar in tegenstelling eet ik het weinig… Dit gerecht ziet er lekker uit!
    XOXO esmee

  2. 2 november 2015 / 19:47

    Gemberpasta? Ik hou van gember maar wist niet dat er gemberpasta bestond.

    Het gerecht ziet er heerlijk uit, linzen vind ik heerlijk.

  3. 3 november 2015 / 16:03

    Ik heb echt nog nooit gehoord van Chana Dal, of gemberpasta, of kurkuma.
    Wat een aparte namen allemaal hihi, of mis ik nou echt gewoon iets?
    Ik ben wel van nieuwe dingen proberen dus dit trekt me wel aan..

    • 9 november 2015 / 09:04

      Haha oh! Moet je zeker eens doen dan. Toen ik het voor het eerst allemaal ging gebruiken ging er een wereld voor mij open, zo ontzettend smaakvol!

  4. 4 november 2015 / 19:27

    Dat ziet er echt onwijs lekker uit!!

  5. 9 november 2015 / 18:20

    Ik heb hetzelfde als jij.. ben niet vegetarisch, maar ook niet echt geweldig dol op vlees en vis. Dit lijkt me dus echt super lekker!

    • 10 november 2015 / 11:27

      Ah toevallig! Veel mensen kunnen het namelijk echt niet begrijpen… haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *