De Laatste Namsara

Book review: De Laatste Namsara (Iskari #1)

2017 was het jaar waar ik te weinig boeken heb gelezen. 2017 was het jaar waar ik te lang bij hetzelfde langdradige boek bleef hangen. 2018 wordt het jaar waar ik verandering in ga brengen. Om te beginnen met het boek dat ik in 2018 als eerste heb uitgelezen: De Laatste Namsara (Iskari #1).

Auteur: Kristen Ciccarelli
Uitgever: Blossom Books

356 pagina’s | ISBN 9789463491303 | oktober 2017

Samenvatting

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Review

Het verhaal volgt Asha, de drakendoder, dochter van de drakenkoning. Asha woont in een wereld waar mythische verhalen verboden zijn en waar zelfs de dood op staat wanneer deze verteld werden. En wow. Ik had niet gedacht dat dit verhaal mij zo zou boeien als dat het heeft gedaan. Verboden verhalen en zieke geesten die alles over hebben voor macht. Oh, en vergeet de draken niet!

Kristen Ciccarelli schreef het verhaal alsof je er zelf in zit. Je voelt de onrecht, gevoelens en de fantasiewereld van de bladzijdes afspatten. Vooral door de onrecht (en tevens realiteit) maakte dit zo’n goed boek. En met alles wat daar omheen zit. De wereld, de draken, de personages.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst wat sceptisch was over het verhaal met draken. Ik dacht dat het te veel van het goede zou zijn, maar het geheel klopt. De verhalen kloppen. De verhalen zoals ze in het boek worden verteld. Ja, ik ben hooked. Dit boek behoort tot een van mijn favoriete boeken die ik tot nu heb gelezen.

De Laatste Namsara

De Laatste Namsara (Iskari #1) is voor € 19,50 bij bol.com of wellicht wel bij een boekhandel bij jou in de buurt!

Staat De Laatste Namsara (Iskari #1) al op jullie to-read lijst?

Mijn rating:

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook

No Comments

Leave a Reply